Het Fjordenpaard

Op deze pagina kunt u lezen hoe ik de website voor Ruitercentrum Het Fjordenpaard gemaakt heb. Ruitercentrum Het Fjordenpaard is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in ruiterkampen voor jongeren. Jongeren zoeken voornamelijk informatie over vakanties op het Internet, daarom is een goede website cruciaal voor dit bedrijf.

De wensen

Ik ben op bezoek gegaan bij de eigenaren van het ruitercentrum om hun wensen te bepalen. De eigenaar gaf aan dat zij een website wil die vooral visueel heel aantrekkelijk is; de foto’s en de sfeer moet gelijk bezoekers aanspreken. Ook is interactie belangrijk, daarom wil ze graag een gastenboek zodat de jongeren met elkaar kunnen communiceren. Wat ook belangrijk is voor de eigenaar van Ruitercentrum Het Fjordenpaard is dat de website door haarzelf aan te passen is, zodat prijswijzigingen en actuele foto’s makkelijk toegevoegd kunnen worden.

Het proces

Ik ben aan de slag gegaan met het ontwerpen van een website die er vrolijk en zomers uit ziet en veel gebruik maakt van foto’s. Net als bij al mijn websites, heb ik ervoor gezorgd dat de pagina’s goed worden weergegeven op beeldschermen van verschillende groottes, zodat iedereen de website zal zien zoals bedoeld is. Ook heb ik de website zo gebouwd dat Google hem goed kan indexeren, zodat hij zo hoog mogelijk in Google zal komen op relevante zoektermen.

Bezoekers van het gastenboek kunnen zelf reacties plaatsen. Spam wordt geweerd door een actieve spamblocker. Doordat de berichten van mensen die voor het eerst een berichtje plaatsen eerst worden aangeboden aan de website eigenaar voordat ze zichtbaar worden, worden rare of negatieve berichten tegengehouden. Ook heeft de eigenaar van de website volledige controle over het gastenboek en kan zelf berichten verwijderen. In twee cursusavonden en een handleiding heb ik de eigenaar van de website uitgelegd hoe de website aangepast kan worden.

Opgesomd heeft de website de volgende functies gekregen;

  • Zoekmachine optimalisatie
  • Gastenboek met volledige controle
  • Makkelijke manier voor het uploaden en plaatsen van foto’s
  • Fotoboeken met pop-up effect
  • Nieuwsberichten pagina
  • Statistieken over bezoekersaantallen en via welke manieren bezoekers de website gevonden hebben

Het resultaat

De eigenaren van Ruitercentrum Het Fjordenpaard zijn erg blij met hun website. Het zelf helemaal in controle zijn van de inhoud van de website wordt gezien als een groot voordeel; nieuwe foto’s en nieuwsberichten worden snel en gemakkelijk gepubliceerd. De resultaten van de website zijn er ook naar: de zomerkampen zijn steeds helemaal volgeboekt. De bezoekersaantallen laten ook zien dat de website zéér populair is bij jongeren; per maand bezoeken 3200 unieke bezoekers de website. Het gastenboek is erg populair en heeft al vele honderden berichtjes.

Wilt u zelf de website live bekijken? Dat kan door www.fjordenpaard.com te bezoeken. Ook een eigen website laten maken door Linda van Zomeren Webdesign? Neem contact op!