Kraamzorg

Roelien benaderde mij voor het maken van een website over haar werk als zelfstandig kraamverzorgster. Aangezien haar werk voor en door vrouwen is, vond ze het passend om ook een vrouw als webdesigner te hebben.

De wensen

Ik ben bij Roelien langs gegaan om te bespreken wat ze zoekt in een website. We hebben het vooral gehad over de kleuren die zij wil gebruiken en natuurlijk over welke onderwerpen ze wil aansnijden op de website. We hebben dat ik naast het ontwerpen en bouwen van de website, ook de eindredactie van de teksten op mij neem.

Verder heb ik gelijk de domeinnaam en hosting voor haar geregeld.

Het proces

Nadat het kennismaken met het werk van Roelien, ben ik aan de slag gegaan met het ontwerpen van de website. Zij gaf aan een website te willen met een modern uiterlijk in de kleuren roze, lila en rood. Beschuit met muisjes is een van haar kenmerken, welke ook terug komt op haar visitekaartje, waardoor dat zeker ook prominent op de website aanwezig moet zijn. Ik heb het ontwerp van de website aan Roelien laten zien, zodat zij tijdens het proces haar mening kon geven en ik alle punten aan kon passen die zij graag anders zou willen zien.

Een deel van de teksten voor op de website heb ik zelf geschreven, de rest is aangeleverd door Roelien. Via e-mail contact heeft Roelien de teksten gelezen en op- en aanmerkingen geplaatst. Na twee rondes aanpassen en bekijken was zij helemaal tevreden met de teksten en heb ik ze op de website geplaatst. Bij het schrijven van de teksten en het bepalen van de onderwerpen is goed rekening gehouden met het geven van nuttige informatie voor bezoekers. Zo is er een pagina toegevoegd met leuke boeken over zwangerschap en kinderen. Dit biedt net wat extra’s voor de bezoekers en doet het ook goed in zoekmachines.

Uiteindelijk heeft de website de volgende functies gekregen;

  • Uniek ontwerp
  • Zoekmachine optimalisatie
  • Gastenboek (met controle over de berichten)
  • Contactformulier
  • Inschrijfformulier
  • Interactieve routebeschrijving
  • De afbeelding boven de pagina veranderd bij het aanklikken van één bepaalde pagina
  • Domeinnaam en hosting

Het resultaat

Roelien geeft aan helemaal gelukkig te zijn met haar website. De kleuren zijn fris en vrolijk en alle informatie over haar werk als kraamverzorgende staat op de site.